Oplossingsgericht coachen

Terug

Oplossingsgericht coachen

Peter Szabo


Auteurs: Insoo Kim Berg & Peter Szabo
 
- Effectieve en beknopte benadering van coachingstechnieken
- Zeer toegankelijk geschreven en met veel praktische tips om problemen op te lossen
- Auteur is één van de oprichters van de oplossingsgerichte benadering

Coaching is 'in'. Niemand kijkt meer op als iemand het over zijn personal coach heeft. Het aantal coaches en coachees is de laatste jaren dan ook enorm toegenomen. Op dit moment heeft Nederland zelfs de grootste adviseursdichtheid ter wereld: een kwart van de werkenden heeft een coach. 
Ondanks deze indrukwekkende cijfers gaat het in coachingsituaties helaas niet altijd helemaal zoals de bedoeling is. Na talloze sessies is er nog amper vooruitgang geboekt: er is sprake van terugval, of erger nog, verslechtering. Meer sessies helpen in zo'n situatie meestal niet. 

Speciaal om deze situaties te voorkomen, is er sinds kort een nieuwe en zeer effectieve benadering: oplossingsgericht coachen. Deze benadering is op een aantal zeer praktische uitgangspunten gebaseerd. Een belangrijk verschil met reguliere coachingstechnieken is dat niet het probleem, maar de oplossing als vertrekpunt wordt genomen. Daarbij wordt een aantal even simpele als doeltreffende regels gehanteerd: laat alles wat goed functioneert, met rust. Als iets niet werkt, doe dan wat anders. Als iets werkt, pas het dan vaker toe.
 
9200000017140173

Cookies

Om jouw surfervaring te verbeteren gebruiken wij op deze website cookies.