Inschrijven voor "3 de congres Oplossingsgericht Coachen '(SH)it Happens'"

Wil je je inschrijven voor dit evenement?

Vul dan onderstaande gegevens in.


  • 30/09/2022 09:00
  • € 1.7

Reeds 90 % volzet

'(SH)it Happens'
is het derde congres van het 'Oplossingsgericht Centum: coachen en leidinggeven' en deze keer is het opnieuw een 3-daags congres.

Dag 1: Pre-conference - 28 september 2022

Chris Van Dam
Oplossingsgerichte intervisiemethodieken

Kostprijs pré-conference = 125 euro (incl. BTW)
Max. 14 deelnemers

Workshop van 10u tot 16u.

Schrijf je voor de pré-conference in via de volgende link: https://oplossingsgerichtcentrum.be/nl/events/2022/9/oplossingsgerichte-intervisiemethodieken

Dag 2 - 29 september 2022

Louis Cauffman
Oplossingsgericht coachen

Meer info volgt nog.
Interactieve lezing van 10u tot 16u.

Dag 3 - 30 september 2022

8u45: Koffie en onthaaal

We zijn enorm tevreden dat we opnieuw een mooi programma met boeiende sprekers kunnen aanbieden:

- Jolien Cornillie, Lieven Deroo en Chris Van Dam
- Nicolas Desmet
- Erik De Belie
- Anneleen De Lille
- Jan Swerts


En uiteraarerd verwelkomen we Jan Swerts niet alleen als spreker, maar ook als componist en pianist m..a.w. ook deze keer word je muzikaal verwend tijdens dit congres.

Lezing
(SH)it Happens
Jolien Cornillie, Lieven Deroo en Chris Van Dam.

‘Shit happens’ want het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Mensen hebben tegenslag in hun leven en soms is het ronduit gewoon moeilijk. Tegelijk ‘it happens’, er gebeurt veel in ons leven: we ontdekken nieuwe dingen, ontmoeten mensen, genieten van het leven…  Graag laten we jou kennismaken met een toepassing van het oplossingsgericht gedachtengoed in de dagelijkse werking van een voorziening in de Jeugdhulp. Een verhaal over beleid, werknemers en jongeren.

Lezing
Wat als werken toch niet leuk was?

Nicolas Desmet

De positieve psychologie heeft zich vertaald in een aantal trends zoals talentontwikkeling, actieve jobs, participatie, zelfsturende teams, het nieuwe werken en werkbaar werk. Begrippen en theorieën waarmee werknemers het gevoel krijgen dat werk altijd leuk moet zijn, dat het perfect kan aansluiten bij hun passie en hobby, dat ze alleen nog zullen doen wat ze graag doen, dat het in perfecte afstemming kan met hun privé, …

De realiteit is echter anders. En dan dreigt er een gevaar. Als het enige wat we kennen welbehagen is, dan wordt het bijzonder moeilijk om een onbehaaglijke situatie te verdragen zoals we die onvermijdelijk zullen tegenkomen. Hiermee komen we tot een dreigende paradox.

Lezing
What’s so funny ‘bout peace, love and understanding?
Erik De Belie

Wanneer je met ‘pittige cliënten en/of teams’ werkt kan je ‘emotioneel besmet’ raken door hun stemming en spanningen. Hierdoor staat je eigen stressregulatie en bijgevolg je vermogen om te mentaliseren onder druk. Mentaliseren is een basishouding waarbij je met ‘buik en hoofd’ aanvoelt en begrijpt welke betekenis gedrag kan hebben, stilstaat bij wat het met je doet en bij wat je nodig hebt om je ‘goed genoeg’ af te stemmen. Tijdens therapie, coaching en supervisie richt ik mij op het bevorderen van Peace (stressregulatie - ademruimte), Love (relatie - verbinding) en Understanding (mentaliseren), met veel aandacht voor wat werkt. In mijn verhaal belicht ik dit kader met duidelijke oplossingsgericht linken en illustreer dit aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden.

Lezing
Changing Habits
Anneleen De Lille

Gewoontes, we hebben ze en we kennen ze… maar kunnen we ze ook veranderen?

De afgelopen tijd werd onze mentale weerbaarheid en flexibiliteit ontzettend op de proef gesteld. De één wringt zich een stuk makkelijker door de bochten van het leven dan de ander… hoe komt dat? Hoe creëer je mentale flexibiliteit waardoor je niet vastroest in oude gewoontes maar wendbaar blijft in een snel veranderende maatschappij. En dit als individu en als groep. In deze inspiratiesessie deelt Anneleen De Lille haar inzichten op vlak van gewoonteverandering. Je leert over het belang van reflectie en vooral: wat je ermee doet. Ze heeft het o.a. over het veranderen van je mindset: verwacht je niet aan toxische positiviteit maar een oplossingsgerichte mindset, waarmee je meer voldoening en (werk)geluk ervaart.

Lezing
Jan Swerts
Van Trauma tot Oud zeer

Kunst als therapie. Ik heb het altijd een wat wollig, clichématig concept gevonden. Tot het noodlot op korte tijd een aantal keer op mijn deur klopte. De voorbije jaren leerden me dat musiceren en schrijven inderdaad een rode draad kunnen vormen wanneer je door een duister schaduwland moet ploeteren. Het zijn vooral de piano en de pen die me van schok & ontkenning over woede naar aanvaarding hebben gebracht.

Binnenkort vind je hier meer informatie terug over het programma.

Inschrijvingsgeld
 
Combi-tickets: uitverkocht !!!

- 270 euro (inclusief BTW) vroegboektarief voor 29 én 30 september, bij inschrijving en betaling voor 30 april 2022
- 320 euro (inclusief BTW) bij inschrijving en betaling na 30 april 2022

Kan je slechts 1 dag komen, dan kan een collega, vriend of vriendin met jouw ticket de andere dag komen.

Dagtickets: 

- 130 euro (inclusief BTW) pré-conference - woensdag 28 september
- 170 euro (inclusief BTW) - donderdag 29 september
- 170 euro (inclusief BTW) - vrijdag 30 september

Wat is inbegrepen?

- broodjeslunch
- koffiepauzes

Dag 1

Boek 'Teamcoaching. Praktische handvaten voor de oplossingsgerichte teamcoach' (t.w.v. 30 euro)
Chris Van Dam

Ben je reeds in bezit van dit boek, dan kan je kiezen om een leuke attentie in de plaats te ontvangen.

Dag 2 

CD 'Oud zeer' van Jan Swerts (t.w.v. 16 euro)
www.janswerts.comLocatie

d'Adbij
Baron Ruzettelaan 435
Brugge / 8310 Assebroek

Woord van dank

Als organisator wil ik alvast alle sprekers en het team vrijwilligers bedanken voor hun engagament want zonder hen was dit congres niet mogelijk.
Chris


Cookies

Om jouw surfervaring te verbeteren gebruiken wij op deze website cookies.