Inschrijven voor "Congres 'Oplossingsgericht Hulpverlenen en Begeleiden: Denken in Mogelijkheden'"

Wil je je inschrijven voor dit evenement?

Vul dan onderstaande gegevens in.


  • 07/11/2019 09:30 - 08/11/2019 16:30
  • € 2

Op 7 en 8 november 2019: 'Dubbelcongres - Denken in mogelijkheden'

Binnen dit dubbelcongres organiseert het oplossingsgericht centrum: een tweedaags congres binnen de pijler 'oplossingsgericht hulpverlenen en begeleiden' en een tweedaags congres binnen de pijler 'oplossingsgericht coachen en leiding geven'. Vanuit de congrestitel 'denken in mogelijkheden' delen verschillende experten uit het binnen- en buitenland hun expertise.  

Alvast een uitzonderlijke mogelijkheid om Peter Szabó aan het werk te zien. Peter Szabó heeft nauw samengewerkt met Insoo Kim Berg en Steve de Shazer, hij brengt ons naar de roots van het oplossingsgerichte metamodel. Ongeacht jouw kennis van het oplossingsgericht werken, Peter Szabó voegt iets toe.

Op 8 november zoomt Peter in op begeleiden en hulpverlenen.

Onderstaand hebben we het beknopte programma opgenomen.

Het uitgebreide programma en de inschrijvingsmodaliteiten zijn opgenomen in de rubriek Books & Bytes - Congresprogramma (Cf. onderaan deze poster)


PROGRAMMA DUBBELCONGRES

Congres oplossingsgericht hulpverlenen en begeleiden: 'denken in mogelijkheden'

Dag 1: 7 november 2019

Op deze eerste dag verwelkomen we verschillende experten die jou in diverse workshops meenemen in hun expertisedomein. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om workshops te kiezen. Alle workshops worden twee maal georganiseerd.

  • Werken aan mogelijkheden bij verlies en verdriet - Manu Keirse
  • Oplossingsgericht werken en autistisch denken - Els Mattelin
  • Oplossingsgericht werken en faalangst - Heleen Gadeyne
  • Signs of Safety - Denis Gorgon
  • Geweldloos Verzet en oplossingsgericht werken bij zelfverwondend gedrag - Nadine Callens
  • Rots en Water - Stijn Janssens
  • Waakzaam zorgen voor tieners vanuit hedendaagse autoriteit, geweldloos verzet en oplossingsgericht werk - Sven Bussens

Zodra een workshop volzet is, worden deelnemers automatisch ingeschreven op de workshop die als 'tweede keuze' aangevinkt is.   

Alle deelnemers aan deze dag ontvangen het zopas verschenen handboek 'waakzaam zorgen voor tieners' (Sven Bussens).   

Dag 2: 8 november 2019

Vandaag nodigt Peter Szabó je uit om in jouw dagelijkse werk de mogelijkheden van het concept 're-tuning' te onderzoeken en toe te passen. Re-tuning is het fenomeen waarbij cliënten 'loslaten' wat ze niet willen, in het voordeel van wat ze wel willen. Samen zullen jullie de details onderzoeken van dit cruciale moment van verandering. Met deze manier van werken worden cliënten zich nog meer bewust van hun eigen veranderingsproces en kunnen ze hier nog meer controle vinden en nemen. Peter zoomt ook in op mogelijkheden om nog meer aanwezig te zijn bij jouw cliënten vanuit een 'nieuwsgierige houding' i.p.v. de gebruikelijke houding van 'nuttig en helpend'.  We plannen ook een 'live demonstratie' met reflecties naar jullie specifieke praktijk. Bereid je alvast voor op een unieke ervaring.

 

Kostprijs

1 dag = 200 euro

2 dagen = 340 euro

 

Inschrijven?

Indien je graag inschrijft kan dit met een mailtje naar café@oplossingsgerichtcentrum.be met vermelding van jouw naam, facturatiegegevens en de dagen waarvoor je wenst in te schrijven.


Cookies

Om jouw surfervaring te verbeteren gebruiken wij op deze website cookies.