Inschrijven voor "Introductie Hedendaagse Autoriteit en Geweldloos Verzet "

Wil je je inschrijven voor dit evenement?

Vul dan onderstaande gegevens in.


  • 12/10/2020 09:30 - 12/10/2020 16:30
  • € 0

Hoe kunnen we duidelijk begrenzen en tegelijkertijd investeren in de relatie ?

Het concept is ontwikkeld door Prof. Dr. Haim Omer en zijn team. Dit model biedt een mindset, een grondhouding en concrete technieken om vanuit zorg en aanwezigheid te kunnen blijven handelen in minder evidente situaties. Het concept is in oorsprong ontwikkeld om ouders te helpen om zorgzaam te begrenzen en aanwezig te blijven in situaties waar interacties tussen hen en hun tieners (kinderen) escaleren en destructief geworden zijn. Escalaties vermijden, de-escaleren en een blijvend investeren in de relatie vanuit "graag zien" zijn hier centrale elementen. 

Hoe blijven we uit "de strijd" ? Hoe kunnen we blijven duidelijk maken dat we hem/haar "graag hebben" ? Hoe kunnen we blijven begrenzen met aandacht voor autonomieontwikkeling? Hoe kunnen we zelf in rust blijven? Hoe kunnen we onze communicatie afstemmen?  Hoe kunnen we tegemoetkomen aan niet-ingevulde behoeften? Hoe kunnen we zelf aanwezig en in onze kracht blijven?  

In deze workshop krijg je een introductie op het gedachtengoed, met aandacht voor hoe je dit kan implementeren in jouw eigen praktijk. 

We benaderen het concept van de Nieuwe Autoriteit als een concept dat compatibel is met andere modellen. Het Oplossingsgerichte model en de Nieuwe Autoriteit kunnen elkaar versterken. In deze eigenzinnige workshop construeren we samen mogelijkheden. 

 

Inhouden: 

- Een situering van "autoriteit" in een maatschappelijke context in evolutie 

- Kernelementen en bouwstenen binnen het concept van de Nieuwe Autoriteit en hoe we deze in praktijk kunnen omzetten 

- De achterliggende mindset en streefdoelen bij het inzetten van technieken

- Verschillende niveaus van Waakzame Zorg en afgestemde praktische technieken 

- Technieken van Geweldloos Verzet  en vertalingen naar de eigen praktijk

- Aanvullende en versterkende praktische elementen vanuit het Oplossingsgerichte kader

 

Een interactieve workshop met de focus op de eigen praktijk. 

De opleider

Deze workshop wordt begeleid door Sven Bussens. Sven Bussens werkt ondertussen 12 jaar met oudergroepen en heeft 20 jaar klinische expertise in het werken met kinderen, jongeren, ouders en de ruimere context. De zoektocht naar een aanpak die voldoende werkt, stond en staat steeds centraal. Sven is intensief getraind in krachtgeoriënteerde en verbindende modellen met een focus op samenwerken, veerkracht en een meer gewenste richting. Sven is o.a. oplossingsgerichte therapeut en getraind in binnen- en buitenland in non-violent resistance (London, Tel Aviv). Sven heeft ook ruime ervaring in het werkveld van de preventieve gezinsondersteuning waar hij met de steun van het expertise centrum opvoedingsondersteuning (EXPOO) een draaiboek met een houding en methodieken om ouderbijeenkomsten vanuit het concept van de nieuwe autoriteit te begeleiden heeft uitgewerkt: Waakzaam zorgen voor tieners. Op vraag van de ouders die Sven ontmoette in zijn diverse praktijken heeft dit verhaal ook zijn weg gevonden in het boek ouders in nesten. Ondertussen is er het derde boek 'De kracht van het kleine verschil': een stevig handboek voor iedereen die met mensen werkt. Naast wetenschappelijke fundering zijn er heel wat praktische techniekenen en methodieken opgenomen. Steeds met aandacht voor de achterliggende en ruimere mindset. Het pakket bevat ook videomateraal en uitgeschreven dialogen met duiding m.b.t. mindset en techniek. 

Sven is auteur, opleider, intervisor, supervisor, psychotherapeut, facilitator bij veranderingen en ontwikkelaar. Hij is aktief in binnen- en buitenland.

In 2021 is hij te gast op het 6de  internationaal congres nieuwe autoriteit en geweldloos verzet in Linz (Oostenrijk).

http://www.nvr2020.com/speaker/sven-bussens/

Inbegrepen

In het inschrijvingsgeld is koffie, thee, water en versnaperingen inbegrepen.

Boeken

Indien je graag een van onderstaande boeken bestelt, kan de opleider deze op de opleidingsdag meebrengen. Je kan dit op het inschrijvingsblad gerust aangeven.

  • Waakzaam zorgen voor tieners (35 euro)
  • Ouders in nesten (24 euro)
  • De kracht van het kleine verschil (45 euro)

Meer info is vindbaar via: https://borgerhoff-lamberigts.be/auteurs/sven-bussens

Facturatie

De facturatie vanuit Kracht Bv. volgt na de inschrijving. De inschrijving is na betaling bevestigd.

Locatie

Regio Gent

Ten Berg - De Stobbe
Bergstraat 16
9820 Merelbeke
https://tenberg.be/nl/ 

 

Cookies

Om jouw surfervaring te verbeteren gebruiken wij op deze website cookies.