Sven Bussens

Terug
MG_6745_4

Sven Bussens

Oprichter & workshopbegeleider
Oprichters


 

Sven Bussens heeft 20 jaar klinische praktijkervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en andere betrokken actoren. Bijzondere jeugdzorg, residentieële settings en dagcentrum werk. Individueel en in groep. Gezinsbegeleider en schoolbegeleider.

Sven is in het Korzybski instituut opgeleid in de oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie. De bakermat van het Brugse Oplossingsgerichte Model en grondleggers zoals Dr. Luc Isebaert, Erwin De Bisschop en Dr Myriam Lefevere De Ten Hove. Sven benadert modellen en concepten eclectisch vanuit een sterk geloof in de noodzaak van het steeds opnieuw afstemmen van taal. Eerst de mindset en grondhouding, dan de technieken.

Hij combineert tot vandaag het geven van workshops, opleidingen, supervisies, intervisies en trainingen met eigen praktijken. Gezinsondersteuning m.b.t. opvoedingsvragen en randvoorwaarden, therapie in de bredere betekenis, begeleiden van ouderbijeenkomsten en groepen in diverse contexten. Multimodaal en Holistisch.

Ook in het figurentheater heeft Sven een taal gevonden. Het project Guus en Trompi mocht in 2007 de Prinses Mathilde Prijs in ontvangst nemen voor het werken rond sociale vaardigheden met de allerkleinsten. Sven is mede-ontwikkelaar van editie 2 van het Stop 4-7 programma met een verdienste in het implementeren en verder uitwerken van de oplossingsgerichte pijler. Gezinsbegeleider, begeleider van oudergroepen, samenwerker met scholen en actief in soiale vaardigheidstrainingen rond zelfcontrole-,  probleemoplossende- en rolnemingsvaardigheden. Het programma is uitgewerkt in een handboek en verspreid in België en Nederland.

Sven is 10 jaar aktief als stagebegeleider en lesgever in de opleidingsonderdelen gezinsondersteuning en coachen in Hogeschool Gent. Faculteit Mens en Welzijn. Sven heeft verschillende workshops en een opleiding in de Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet bij verschillende grondleggers zoals Haim Omer, Idan Amiel en zijn team gevolgd.

Sven combineert ook het concept van de Nieuwe Autoriteit met het Oplossingsgerichte Metamodel. Een krachtige combinatie met mogelijkheden.

Sven begeeft zich in het werkveld van de jeugdzorg, onderwijs, kinderopvang, jeugdwerk en preventieve gezinsondersteuning. 

Construeren met wat zich aandient, verhalen op maat, creativiteit, plezier en nuttig gebruik maken van de voortdurende veranderingen

 

 

 

Nieuwe workshops

005KeesMiddelmetzngitaar_2

Intervisie en Supervisie


Intervisie hedendaagse autoriteit en oplossingsgericht werken, een krachtig duo

10/10/2019 09:30 - 24/04/2020 12:30

Intervisie. Hedendaagse autoriteit en oplossingsgericht werken, een krachtig duo.  

 

We bieden 4 intervisies met ver…

Lees meer
vuurtoren_in_de_branding_2

Workshops


Introductie Hedendaagse Autoriteit en Geweldloos Verzet

04/06/2020 09:30 - 04/06/2020 16:30

Hoe kunnen we duidelijk begrenzen en tegelijkertijd investeren in de relatie ?

Het concept is ontwikkeld door Prof. D…

Lees meer
de_krachtvan_het_kleine_verschil

Opleidingen


Basismodule Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen

01/10/2019 09:30 - 01/06/2020 16:30

‘De kracht van het kleine verschil’ Level 1:  12-daagse Oplossingsgericht Hulpverlenen en Begeleiden

 

 

 

Een 12-…

Lees meer
fishing_1890485_1920

Opleidingen


Basismodule Hedendaagse autoriteit en Geweldloos verzet 2019

14/11/2019 15:22 - 31/03/2020 16:30

Hedendaagse Autoriteit en Geweldloos Verzet Een 5-daagse opleiding met aandacht voor: mindset, techniek, kracht, samen…
Lees meer

Cookies

Om jouw surfervaring te verbeteren gebruiken wij op deze website cookies.