Sven Bussens

Terug
MG_6745_4

Sven Bussens

Oprichter & workshopbegeleider
Oprichters


 

Sven Bussens heeft 20 jaar klinische praktijkervaring in het werken met kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en andere betrokken actoren. Bijzondere jeugdzorg, residentieële settings en dagcentrum werk. Individueel en in groep. Gezinsbegeleider en schoolbegeleider.

Sven is in het Korzybski instituut opgeleid in de oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie. De bakermat van het Brugse Oplossingsgerichte Model en grondleggers zoals Dr. Luc Ysebaert, Erwin De Bisschop en Dr Myriam Lefevere De Ten Hove. Sven benadert modellen en concepten eclectisch vanuit een sterk geloof in de noodzaak van het steeds opnieuw afstemmen van taal. Eerst de mindset en grondhouding, dan de technieken.

Hij combineert tot vandaag het geven van workshops, opleidingen, supervisies, intervisies en trainingen met eigen praktijken. Gezinsondersteuning m.b.t. opvoedingsvragen en randvoorwaarden, therapie in de bredere betekenis, begeleiden van ouderbijeenkomsten en groepen in diverse contexten. Multimodaal en Holistisch.

Ook in het figurentheater heeft Sven een taal gevonden. Het project Guus en Trompi mocht in 2007 de Prinses Mathilde Prijs in ontvangst nemen voor het werken rond sociale vaardigheden met de allerkleinsten. Sven is mede-ontwikkelaar van editie 2 van het Stop 4-7 programma met een verdienste in het implementeren en verder uitwerken van de oplossingsgerichte pijler. Gezinsbegeleider, begeleider van oudergroepen, samenwerker met scholen en actief in soiale vaardigheidstrainingen rond zelfcontrole-,  probleemoplossende- en rolnemingsvaardigheden. Het programma is uitgewerkt in een handboek en verspreid in België en Nederland.

Sven is 10 jaar aktief als stagebegeleider en lesgever in de opleidingsonderdelen gezinsondersteuning en coachen in Hogeschool Gent. Faculteit Mens en Welzijn. Sven heeft verschillende workshops en een opleiding in de Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet bij verschillende grondleggers zoals Haim Omer, Idan Amiel en zijn team gevolgd.

Sven combineert ook het concept van de Nieuwe Autoriteit met het Oplossingsgerichte Metamodel. Een krachtige combinatie met mogelijkheden.

Sven begeeft zich in het werkveld van de jeugdzorg, onderwijs, kinderopvang, jeugdwerk en preventieve gezinsondersteuning. 

Construeren met wat zich aandient, verhalen op maat, creativiteit, plezier en nuttig gebruik maken van de voortdurende veranderingen

 

 

 

Nieuwe workshops

de_krachtvan_het_kleine_verschil

Workshops


De kracht van het kleine verschil en de volgende stap

26/02/2019 09:30 - 26/02/2019 16:30

Wil jij verhalen bewust beïnvloeden ?  Ben je geïnteresseerd in de kracht van het identificeren van de kleine dingen ? …

Lees meer
oplossingsgerichte_intake_en_vervolggesprekken

Workshops


Oplossingsgerichte intake en vervolggesprekken

04/06/2019 09:30 - 04/06/2019 16:30

Wil je jouw tijd en de tijd van jouw gesprekspartner(s) optimaal benutten ? 

In deze workshop krijg je een structuur e…

Lees meer
verkeer_van_vroeger_2

Opleidingen


Oplossingsgerichte Gespreksvoering voor Begeleiders en Hulpverleners (6-daagse)

14/09/2018 09:30 - 22/03/2019 16:30

In deze 6-daagse opleiding krijg je een bad in het oplossinggsericht werken in individuele gesprekken.

 

Programma:

Lees meer
005KeesMiddelmetzngitaar_2

Intervisie en Supervisie


4 Oplossingsgerichte Supervisies voor Begeleiders en Hulpverleners

11/10/2018 09:30 - 20/02/2019 12:30

Krachtgericht en op zoek naar wat werkt.

Supervisor: Sven Bussens

 

Wat staat er op het programma ?

- Oplossingsg…

Lees meer

Cookies

Om jouw surfervaring te verbeteren gebruiken wij op deze website cookies.